Şehir Tiyatrosu’ndan Kıbrıs turnesi

0
973

26 NİSAN 2016

BASIN BÜLTENİ

Şehir Tiyatrosu’ndan Kıbrıs turnesi
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan Kıbrıs çıkartması
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 5 oyun, 9 performansla KKTC’de düzenlenen ‘2. Mesarya Tiyatro Şöleni’nde sahne alacak.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 5 oyun ve 9 performansla KKTC’de düzenlenen ‘2. Mesarya Tiyatro Şöleni’nde sahne alacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonun en sevilen oyunlarıyla KKTC’ye turneye gidiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) GaziMağusa Beyarmudu Belediyesi’nce düzenlenen ‘2. Mesarya Tiyatro Şöleni’, 27 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, şenlik kapsamında 30 Nisan’da ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’, 1 Mayıs’ta ‘Arslan Bey’in Kerimesi’, 2 Mayıs’ta ‘Leyla İle Mecnun’ ve gölge oyunu ‘Sihirli Orman’ ve 3 Mayıs’ta da çocuk oyunu ‘Kralın Diş Ağrısı’ adlı oyunlarını sergileyecek.
Bursa’da yaz sezonu boyunca ilgiyle izlenen sokak performansları ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ve ‘Leyla İle Mecnun’ Kıbrıs’ta yine köy sahnelerinde izleyicisi ile buluşacak. Beyarmudu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, yurtiçi ve yurtdışından 12 tiyatro oyununun sahneleneceği ‘2. Mesarya Tiyatro Şöleni’, sanatseverleri özel oyunlarla buluşturacak. 4 orta oyununun köy meydanlarında ücretsiz oynanacağı ve Türkiye ile Güney Kıbrıs’tan da oyunların da yer alacağı şölende 2 çocuk oyunu ve 1 Karagöz oyunu da ücretsiz sahnelenecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ